Slovenski surfer opisao kako je preživio borbu s divljim valovima na Jadranu

Goran Jablanov je slovenski surfer koji je uspio preživjeti nakon 26 sati borbe s divljim valovima na Jadranu, a svoje iskustvo preživljavanja opisao je novinarima HRT-a.

Naime, ovaj profesor sporta surfao je s prijateljem za vrijeme jake oluje koja je uskovitlavala Jadransko more. Nakon što mu je puklo jedro za vrijeme jakog udara orkanskog vjetra, primoran je bio čvrsto se držati za svoju dasku i sačekati prolazak nevremena.

"Imao sam osjećaj da nisam u tijelu i da sam negdje pored gledajući kako se moje tijelo bori za život, ali sam sve vrijeme bio smiren. Tada sam prvi put vidio policijska i vatrogasna plava svjetla i to mi je dalo nadu", izjavio je Goran Jablanov za HRT.

Nakon preko 40 kilometara preplivanih u olujnom moru, ovaj profesor sporta uspio je doći do morske obale. Kako je kazao, došao je do prvog grma, uzeo dvije grane i od njih napravio improvizirane štake te se dovukao do obližnje gostionice. Nakon toga se javio supruzi i ispričao joj kompletnu dramu.

"Ja stvarno nemam riječi kako zahvaliti policiji, vatrogascima, ljudima na svjetioniku, radarskoj stanici i svim stanovnicima Umaga koji su mi spasili život", govori vidno potreseni surfer.

Iako je Goran Jablanov još uvijek pod usticima nemilog događaja, neće odustati od svoje najveće životne strasti – surfanja.