Slučaj koji je šokirao Srbiju: Dječaci (11) pokušali silovati djevojčicu (14)?

lutkdofz
Dvojica maloljetnika starih 11 godina pokušali su silovati djevojčicu (14) u Bačkoj Palanci (Srbija) u blizini pravoslavne crkve, kada se sa svojom sestrom vraćala iz škole.

Dvojica dječaka zaskočila su djevojčicu i uz prijetnje počeli je skidati. Ona se branila i pokušala napadače odgurniti od sebe. Tom prilikom zadobila je nekoliko ogrebotina po tijelu. 

Kako saznaje portal blic.rs od ljudi bliskih istrazi, maloljetni napadači od ranije su poznati lokalnoj policiji zbog sitnih krađa. Dječaci su iz socijalno ugrožene kategorije stanovništva, lošijeg materijalnog stanja, iz romskog naselja Čerga.

- Oni su svašta izgovorili i prijetili im, a jesu li su stvarno imali namjeru silovati je teško je tvrditi, ipak su jako mali. To su zanemarena deca koja u ovoj kritičnoj točki odrastanja trebaju dobiti i našu podršku kako ne bi skrenula u nešto što ne želi nitko da im se dogodi. Sve se odigralo poslije škole oko 19 sati, gotovo u jednoj od najprometnijih ulica.

Činjenica je i da su dva puta oborili djevojčicu i pokušali da ju skinu. Teško je reagirati u ovakvim incidentima kada su djeca u pitanju, devojčici će to svakako ostati velika trauma - rekao je izvor poznat redakciji.