Slučaj Vanje Gorčevske: Stigli nalazi obdukcije, trojica uhapšenih priznala umiješanost u svirepo ubistvo

,

Poslije 17 dana stigli su obdukcioni nalazi ubijenih Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog, ali zasad rezultati nisu objavljeni. Obdukcije je obavio Institut za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju. Istovremeno, istraga se nastavlja. Od šest osumnjičenih za organizaciju i izvršenje, kao i za pomoć u bjekstvu Ljupča Palevskog - Palča, samo trojica su pred tužiocem i policijom priznala krivicu za umiješanost u ubistva Vanje i Pančea.

 

Riječ je o Veliboru Manevu, Bore Videvskom i Vlatku Kešiševu, koji su, osim što su bili prijatelji osumnjičenog Palča, bili i njegovi “saborci iz stranke “Desna”. Oni su prvi uhapšeni i tada je klupko počelo da se odmotava, pišu mediji.

Aleksandar Gorčevski, otac Vanje Gorčevske, koji je, prema Tužilaštvu, dao podatke o vremenu kretanja djevojčice, osumnjičen je da je pomagao u otmici. Tereti se i Stefan Dimkovski, jer je, kako se sumnja, osumnjičenog Palča tokom bjekstva vozio iz Beograda u Tursku.

Svi osumnjičeni su u pritvoru u zatvoru “Skoplje” u Šutki.

Maloljetna Vanja Gorčevska i Panče iz Velesa, koji su 27. i 24. novembra prijavljen kao nestali, pronađeni su mrtvi kod Velesa i Skoplja 3. decembra.

Prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo čeka na izručenje iz Turske.