Služba za zapošljavanje USK nastavlja unapređenja i nove projekte

djuzel
Služba za zapošljavanje Unsko – sanskog kantona danas je bila domaćin posjete predstavnice Investicijske fondacije Impakt tokom koje je potpisan Memorandum o razumjevanju i saradnji koji se odnosni na realizaciju programa podrške preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja u USK.

 

Cilj ozvaničene saradnje je pružanje podrške osnivanju i radu novih poslovnih subjekata. Direktor Službe za zapošljavanje Elmedin Đuzel je izrazio spremnost na dalju saradnju i u drugim oblastima od zajedničkog interesa, a sve sa krajnjim ciljem podrške korisnicima Službe. Predstavnik Službe je također uključen i u realizaciju Informatuvne radionice i bit će uključen u realizaciju preduzetničke obuke, a imajući u vidu da je prethodno prošao ciklus obuka iz preduzetništva u organizaciji Projekta zapošljavanja mladih. Učešće Službe za zapošljavanje je važno za animiranje korisnika, ali i izgradnji kapaciteta imajući u vidu potencijal i mogućnost realizacije sličnih programa u budućnosti.

Učešće Službe za zapošljavanje je važno za animiranje korisnika, ali i izgradnji kapaciteta imajući u vidu potencijal i mogućnost realizacije sličnih programa u budućnosti, a u narednom periodu su predviđene aktivnosti u Cazinu, Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu.

YEP Inkubator poslovnih ideja je ove godine aktuelan u Gradu Cazinu gdje će se pružiti stručna podrška kroz preduzetničku obuku za 25 polaznika, a finansijsku, stručnu i mentorsku podršku će dobiti 5 preduzetnika.