Službenici Policijske stanice evidentirali su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira

sa

Pravoslavni vjernici u BiH i ostatku svijeta danas slave najradosniji praznik Božić. Dolazak Božića najavljuje se zvonima s pravoslavnih hramova na božićno jutro prije svitanja. Pravoslavni Božić slavi se u duhu brojnih običaja, a prvenstveno porodičnog okruženja. Proslava počinje odlaskom na jutarnju liturgiju. Božić predstavlja najradosniji praznik koji se slavi u krugu porodice. Ekipa Radija Velika Kladuša svim pravoslavcima čestita veliki blagdan uz želju da ga proslave u porodičnoj sreći, miru, radosti i blagostanju.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 88 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Ajla Husić i Amra Zulić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice evidentirali su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Kako nas informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

USR „Štuka“ Velika Kladuša danas će u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 16:00h održati Izvještajno-izbornu Skupštinu Udruženja.

Gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na graničnim prelazima Velika Kladuša – Maljevac, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz naše zemlje. Povodom vjerskog praznika pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Danas pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 15 stepeni.