Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo

sa

Zdravstenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je ukupno 35 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Aida Dedić.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

 Iza vatrogasaca je miran period bez intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 10:30 do 11:30h za trafopodručje Muratov lug.

 Kako nas informišu, bez problema ovog jutra u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 U okviru 5. kola Kantonalne lige, članice ŽOK „Velika Kladuša“ danas će od 19:00h u Gradskoj sportskoj dvorani dočekati vršnjakinje iz Bužima. Podržite odbojkašice iz Velike Kladuše kako bi ostvarile što bolji rezultat. Ulaz je slobodan.

Iz BIHAMK-a informišu da se ovog jutra saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravaju na učestale odrone. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Na dionicama u višim planinskim predjelima u jutarnjim satima moguća je poledica. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima. U istočnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni.

 Tmurno vrijeme, praćeno povremenim slabijim padavinama, loše će djelovati na meteoropate. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed konstantnog sjevernog strujanja i porasta sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće će se pojačati. Opća slika, uz malo više temperature zraka biće neznatno ljepša u Hercegovini. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, uz reduciranje aktivnosti.