Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu

as

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

 -Mirna su 24 sata iza kladuških vatrogasca, saznajemo od dežurnog Grahovića.

 45 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Na dalje liječenje upućena su dva pacijenta, a dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Arnela Čokić.

 Isporuka električne energije je uredna.

 Prema informacijama iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKUP „Komunalije“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom, te održavanje gradske čistoće i odvoz komunalnog otpada odvijaju se prema planu.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 22. decembar:

 Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. U višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle, kao i na moguću poledicu zbog niskih temperatura. Apelujemo na vozače da voze oprezno, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno. Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 Sinoć je nastupilo novo godišnje doba, zima, ali topli dani su pred nama. Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Dnevna temperatura zraka u područjima sa dugotrajnom maglom od 0 do 5, a u ostatku zemlje od 7 do 14 °C.

 Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i blagi porast temperatura sredinom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito tokom jutra. Opšta slika će, usljed promjenljivog vremena, biti nešto lošija u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne