Službenici Policijske stanice Velika Kladuša imali četiri intervencije u protekla 24 sata

,

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 61 pacijenta. Dežurne doktorice Amra Zulić i Indira Bukvarević na dalje liječenje uputile su jednog pacijenta.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu izlazili na teren.

– Kako informišu iz Elektrodistribucije, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

– Kolovoz je mjestimično vlažan, a vozače iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Maljevac – Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u Krajini, ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne i u večernjim satima pljuskovi i grmljavina u Hercegovini, u zapadnim, jugozapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 26 °C.

– Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature ipak će djelimično ublažiti negativne efekte promjene. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito tokom svježijih jutarnjih sati.