Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su tri  krivična djela

saf

 Isporuka električne energije je stabilna. A, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

 od 10:00 do 16:00h trafopodručje Vrnograč Grad, Rohr-kamin, Vrnogračka slapnica, Farma Elezovići 3, Jaretina, Delikatesa, Mešići, Grabovac, Elezovići, Elezovići 2, Glinica 2, Farma Glinica, Glinica-Pecka, Glinica, Drenovac 2 i Drenovac.

 Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su tri  krivična djela. Javni red i mir nije narušavan, a i saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 Prema riječima dežurnog Subašića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.

 48 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Tri su upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Amra Zulić.

  U sklopu obilježavanja oktobra kao mjeseca prevencije karcinoma dojke Udruženje „Sutra je novi dan“ danas organizira „Šetnju za zdravlje“ sa početkom u 16h i 30 minuta. Start šetnje je na Trgu mladih, ispred Robne kuće BF, a šeta se do Starog grada-Keserovića brda i nazad u grad. Danas će se šetati za sve heroine koje se godinama hrabro bore sa karcinomom dojke, ističu iz ovog Udruženja i pozivaju sve članice kao i građane i građanke da im se pridruže.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 19. oktobar:

 Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

  U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. U Bosni se očekuje naoblačenje tokom noći na četvrtak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

  Biometeorološka prognoza je povoljna, duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opću sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.