Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva krivična djela

sa

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 50 pacijenata. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Abdullah Fazlić. Na dalje liječenje u KB Bihać upućen je jedan pacijent.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva krivična djela. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

 Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

 Kako jutros informišu iz nadležnih preduzeća, bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Na pojedinim dionicama uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a iz BIHAMK-a izdvajaju dionice uz rijeke Unu i Lašvu. Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Maljevac-Velika Kladuša, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Jutros je oblačno na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. U ostalim područjima je mala do umjerena naoblaka. Danas će se pretežno oblačno vrijeme zadržati na istoku Bosne. U većem dijelu zemlje se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. Lokalno malo kiše u Bosni može pasti tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

 Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti usljed stabilnijeg vremena. Nakon razvedravanja tokom noći, izgledni su hladniji jutarnji sati u odnosu na proteklih par dana, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Potom postepeno ugodnije, uz umjereni porast temperatura i sunčane intervale. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

 20. je dan mjeseca ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:44h.