Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira

.

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 38 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Arnela Čokić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda i krivičnih djela nije bilo.

 Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u snabdijevanju električnom energijom. Također, bez problema u isporuci pitke vode, dok se održavanje gradske čistoće i odvoz komunalnog otpada odvija prema planu.

 Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Od sredine prema kraju dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

 Opća slika pogoršaće se u poslijepodnevnim satima. Pod uticajem promjene vremena, padavina i izraženijeg osjeta sparine, tegobe kod osjetljivih osoba mogle bi se pojačati. Poželjno je umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini će povremeno jači jugo, uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima, stoga je i ovdje poželjno ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

Svjetski dan dobrovoljnih darivalaca krvi obilježava se 14. juna svake godine, sa ciljem da se podigne svijest o značaju transfuzije krvi u spašavanju života i unapređenju zdravlja ljudi kao i da se apeluje na ljude da redovno daruju krv, jer su količine prikupljene krvi veoma ograničene. Svim darivaocima čestitamo njihov dan uz riječi „Hvala vam“.

 

Foto:Arhiv