Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira

.

 Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici u Sarajevu donijela Odluku o proglašenju 25. maja Danom žalosti na području Federacije Bosne i Hercegovine zbog godišnjice masakra tuzlanske mladeži na Tuzlanskoj kapiji 25. maja 1995. godine. Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade FBiH i institucija Federacije BiH. Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH. Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH dužne su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

 Hitna pomoć DZ Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 44 pacijenata. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Abdullah Fazlić, dok je na dalje liječenje u KB Bihać upućen jedan pacijent.

 

Foto:Arhiv

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija. Kako nas jutros informišu iz nadležnih preduzeća, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče bez zadržavanja.

 Danas će s početkom u 10:00h biti održan okrugli sto na temu: „Mjesto i uloga prof.dr. Huseina Džanića u kladuškoj kulturi pamćenja i sjećanja“. Okrugli sto bit će održan u prostorijama Prve srednje škole “Dr. Husein Džanić” Velika Kladuša.

 Danas u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva lokalni pljuskovi su mogući na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i dio noći kiša i pljuskovi širom zemlje. U Hercegovini, jugozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuje se grmljavina. Dnevna temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 29 °C.

 Slično kao u proteklom periodu, noć i jutro svježiji, ugodniji. Danju sa smjenama vedrijih i oblačnih perioda, porastom temperatura zraka, u poslijepodnevnim satima uz pojačan osjet sparine, usljed čega su moguće meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.