Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su tri krivična djela

Foto: Facebook

Vozači i automehaničari širom svijeta 15. januar proslavljaju kao svoj dan. Od 1960. godine kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije, 15. januar se obilježava kao dan vozača i automehaničara. Dragi naši vozači, automehaničari, autoprevoznici, taksisti i profesionalni vozači, upućujemo vam iskrene čestitke povodom 15. januara, Dana vozača i automehaničara. Želimo vam mnogo sigurno pređenih kilometara na putevima i neka vas prate sreća i uspjeh. Sretan 15. januar, Dan vozača i automehaničara!

Zdravstvenu zašitu u Domu zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 58 pacijenata. Dežurni doktori Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su dvoje pacijenata.

U COVID ambulantu javio se 31 pacijent, bez upućivanja.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su tri krivična djela, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Iza vatrogasaca je miran period bez intervencija.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u isporuci električen energije.

Danas, oblačno prije podne u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Uz povoljnije biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nakon prohladnog jutra, kada je neophodno posvetiti pažnju odijevanju, temperature će porasti i bit će dosta ugodnije. U Bosni će povremeno izraženija naoblaka, u prijepodnevnim satima, uglavnom lošije djelovati na raspoloženje kod meteoropata, u Hercegovini sunčanije i uz ljepšu opću sliku većim dijelom dana.