Službeno vozilo u svatovima: U Mercedesu ministarstva vozio mladu

Kojić je vozio automobil u koloni iz koje su se čak mogli čuti i pucnji. 

Službenik Ministarstva inozemnih poslova BiH Miroslav Kojić, proteklog vikenda je kroz Višegrad u službenom automobilu vozio mladu na vjenčanju jednog od stranačkih kolega.

Kako piše portal SrpskaCafe, Kojić, koji je i predsjednik Općinskog odbora SDS Višegrad zloupotrijebio je svoj položaj u ministarstvu tako što je tijekom jedne svadbe u svatovskoj koloni službenim vozilom, okićenim u cvjetove, vozio mladu.

Naime, on je automobil Mercedes diplomatskih registarskih oznaka BG 23•A•008 iskoristio u privatne svrhe, odnosno za potrebe vjenčanja drugog istaknutog člana njegove stranke.

Kako su  ispričali očevici ovog događaja, Kojić je vozio automobil u koloni iz koje su se čak mogli čuti i pucnji.

''Kolona je bila klasična svatovska u kojoj se slavilo pucanjem u zrak. A Kojić je ovog sa okićenim službenim Mercedesom u svatovskoj koloni iz kog se čula sirena i pucnji iz vatrenog oružja, naišao pored spomenika palim borcima Vojske Republike Srpske gdje se točno u tom trenutku obilježavala godišnjica Višegradske postrojbe'',  ispričali su građani Višegrada.

Kako se saznaje, u pitanju je bilo vjenčanje člana općinskog odbora SDS-a Marka Božića.

Inače, da korištenje službenog vozila u privatne svrhe od strane Miroslava Kojića nije ništa novo, svjedoče i građani Višegrada koji naglašavaju kako su “svakog vikenda u prilici da primijete nepropisno parkiran ovaj Mercedes i to na mjestima na kojima to nije dozvoljeno”.

O ovom slučaju novinari su pokušali da dobiju izjavu Miroslava Kojića, ali je bio nedostupan, dok se ministar Igor Crnadak nije javljao na telefon.