Smanjena vidljivost, zbog magle, u kotlinama i uz riječne tokove

Smanjena vidljivost, zbog magle, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Vozačima upozorenje na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, posebno na planinskim prevojima. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, saopćili su iz BIHAMK-a, prenosi Avaz.ba.

Sporije se, zbog radova, saobraća i na dionicama magistralnih puteva Olovo - Kladanj - Stupari, Srebrenik - Orašje, Lanište - Ključ i Srbljani - Cazin. Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa - Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.