Vučić: Smatram da su nam potrebni dobri odnosi s Bošnjacima, ali oni prave grešku

– Smatram da su nam potrebni dobri odnosi sa Bošnjacima ali njihovi zvaničnici neće to da čuju i prave grešku kakvu smo mi pravili do 90-ih, kazao je predsjednik Srbije

Ideja da se promijeni ime Republike Srpske nije odgovorna i nije ozbiljna i pokazuje određenu nervozu, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Specijalu BN TV.

Ta ideja je naišla na osudu kod svih zapadnih zvaničnika tokom susreta u Davosu – kazao je Vučić, komentarišući najavu SDA da će tražiti promjenu imena Srpske, prenosi BN.

Vučič navodi da se prati šta se ovdje dešava.

Smatram da su nam potrebni dobri odnosi sa Bošnjacima ali njihovi zvaničnici neće to da čuju i prave grešku kakvu smo mi pravili do 90-ih. Sebe predstavljaju kao žrtve bez želje da se razgovora o sadašnjosti i šta treba da rade u budućnosti smatrajući da zbog žrtve koju su podnijeli tokom posljednjeg sukoba imaju pravo da i drugima odrede šta je interes… Ako ne kažete šta oni govore napašće vas iz svog oružja. Ja nisam ni jednu riječ rekao ni Džaferoviću niti bilo kome drugom na sve njihove izjave protiv njih, mi poštujemo BiH i njen integritet – kazao je Vučić.