Smijenjen predsjedavajući Skupštine USK Nijaz Hušić

U Bihaću se održava vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona. Za vrijeme pauze zasjedao je Klub Bošnjaka koji je razriješio dužnosti predsjedavajućeg Skupštine USK Nijaza Hušića (SDA), a za novog predložio Rasima Pajića (ASDA) čiji izbor je potvrdila parlamentarna većina u Skupštini USK.

Podsjećamo, 18 zastupnika Skupštine USK zatražilo je danas pismenim putem od već bivšeg predsjedavajućeg Skupštine Nijaza Hušića sazivanje vanredne sjednice u 13 sati.

Zahtjev su potpisali zastupnici ASDA, SDP-a, DF-a, Nezavisnog bloka i DNZ-a. Iako nije predložen dnevni red, nezvanično saznajemo da će spomenuti zastupnici tražiti smjenu aktuelne vlade i imenovanje nove do kraja trenutnog mandata odnosno 7. novembra.

Nakon što je na konferenciji za novinare Nijaz Hušić upoznao javnost da je sazvao sjednicu za petak, 18 potpisnika je postupilo u skladu sa svojim zahtjevom u kojem su tražili da predsjedavajući sazove 25. vanrednu sjednicu danas u 13:00 sati, a nakon što on to nije uradio, sjednicu je sazvao njegov zamjenik Mladen Lonić kojeg je 18 potpisnika ovlastilo u svom zahtjevu na taj potez.