Smijenjena Vlada USK s premijerom Huseinom Rošićem na čelu

Kako saznaje portal USN, Skupština USK izglasala je nepovjerenje Vladi USK s premijerom Huseinom Rošićem na čelu. Za smjenu je glasalo 17 zastupnika, šest je bilo protiv, dok sudržanih nije bilo.

Izglasavanju nepovjerenje Vladi USK prethodila je smjena predsjedavajućeg Skupštine USK Nijaza Hušića (SDA). Za novog predsjedavajućeg Skupštine imenovan je Rasim Pajić (ASDA).

Podsjećamo, 18 zastupnika Skupštine USK zatražilo je danas pismenim putem od već bivšeg predsjedavajućeg Skupštine Nijaza Hušića sazivanje vanredne sjednice u 13 sati.

Zahtjev su potpisali zastupnici ASDA, SDP-a, DF-a, Nezavisnog bloka i DNZ-a. Iako nije predložen dnevni red, nezvanično saznajemo da će spomenuti zastupnici tražiti smjenu aktuelne vlade i imenovanje nove do kraja trenutnog mandata odnosno 7. novembra.

Nakon što je na konferenciji za novinare  Nijaz Hušić upoznao javnost da je sazvao sjednicu za petak, 18 potpisnika je postupilo u skladu sa svojim zahtjevom u kojem su tražili da predsjedavajući sazove 25. vanrednu sjednicu danas u 13 sati, a nakon što on to nije uradio, sjednicu je sazvao njegov zamjenik Mladen Lonić kojeg je 18 potpisnika ovlastilo u svom zahtjevu na taj potez.