Šmit na Bledskom strateškom forumu: Kako BiH približiti integraciji u EU

,
Šmit je govorio i o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o upornim blokadama u institucijama BiH, ulozi OHR-a

 

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) obratio se na panelu Bledskog strateškog foruma na temu "EU i zapadni Balkan: Ko je spreman?".

- Šmit je na Strateškom forumu koji se održava u Sloveniji govorio o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o upornim blokadama u institucijama BiH, ulozi OHR-a, te o tome kako zemlju približiti integraciji u Evropsku uniju - saopćeno je iz OHR-a.

Inače, Šmit se danas sastao sa sa Gabrijelom Eskobarom (Escobar), zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD na marginama Bledskog strateškog foruma.

Podsjetimo, visoki predstavnik je jučer održao sastanak sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, te sa kosovskom ministricom vanjskih poslova Donikom Gervalom-Švarc (Gervalla-Schwarz), sa šefom austrijske diplomatije Aleksandrom Šalenbergom (Alexander Schallenberg), sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom. Seriju sastanaka je započeo susretom sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: TWITTER