fbpx Brat i sestra umrli nakon teškog trovanja

Brat i sestra umrli nakon teškog trovanja

Home

Brat i sestra umrli nakon teškog trovanja

Obdukcija je između ostalog potvrdila da je tijelo Nediljka Ilića bilo bez glave i gornjih ekstremiteta. Obdukcija tijela potvrdila je da su brat i sestra Nediljko (57) i Milka (61) Ilić preminuli nakon teškog trovanja.

Izvor iz istrage objasnio je da su brat i sestra umrli prije maksimalno šest dana i u kratkom vremenskom razmaku, jedno za drugim.

Na tijelima nije bilo tragova koji bi ukazali da se radilo o ubistvu, odnosno da je uzrok smrti bilo djelovanje mehaničke sile.

Izvor Srpskainfo iz istrage izjavio je da su tokom uviđaja u kući gdje je pronađena Milka Ilić pronađeni i tragovi povraćanja, što takođe ide u prilog tezi da su se brat i sestra otrovali, prenosi Fokus.ba.

"– Radilo se metodom eliminacije kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti Nediljka i Milke Ilić. Nema tragova ubistva, kao ni materijalnih dokaza da su brat i sestra umrli uslijed gušenja od dima ili sličnog. Činjenica da su oboje umrli prije maksimalno pet do šest dana i jedno za drugim, kao i tragovi povraćanja govore da je uzrok smrti najvjerovatnije bilo trovanje" – objasnio je izvor iz istrage.

Obdukcija je između ostalog potvrdila da je tijelo Nediljka Ilića bilo bez glave i gornjih ekstremiteta.

"– Divlje zvijeri su nakon smrti pojele dijelove tijela nesrećnog čovjeka, dok je tijelo Milke bilo netaknuto" – objasnio je izvor iz istrage.

Beživotna tijela brata i sestre Ilić pronađena su u četvrtak oko 11 časova. Nediljko je pronađen u dvorištu, dok je njegova sestra Milka pronađena u porodičnoj kući.

Na vijest o tragičnog smrti Nedeljka i Milke Ilić, koji su nađeni mrtvi u u udaljenom selu, sveštenik Čedomir Arambašić, paroh strojički, za Srpskainfo je izjavio da su Ilići živjeli neobičnim životom i da nisu bili naročito komunikativni, ali da su komšije, ipak, bile začuđene što ih nisu viđale više od mjesec dana.

"– Ni ja ih nisam često viđao, mada sam nastojao da im se približim, zvao ih u crkvu i pokušavao da ih posjetim kod kuće, ali nisam uspio u tome" – kaže paroh Arambašić.

Na vijest da su Ilići nađeni mrtvi, zaputio se u udaljeno selo Vodice, na 10 kilometara od Strojica i oko 25 kilometara od Šipova.

"– Pokojna Milka je skoro svaki dan dolazila u Strojice, ali komšije kažu da je nisu vidjeli u posljednjih mjesec dana. Njenog brata, koji nije tako često zalazio među ljude, nisam viđao mjesecima" – kaže mjesni sveštenik i dodaje da je Nediljko imao 57 godina, a da je njegova sestra bila vjerovatno približno iste starosti, ali da je njene godine bilo teško procijeniti, jer je bila prilično zapuštena.

"– Život im je bio prilično težak. Njihova majka je 1995. godine u ratu, u povlačenju našeg naroda, izgorjela, poslije nekoliko godina umro im je i otac, a njih dvoje nisu bili baš spremni da brinu o sebi. Često je Milka dolazila u Strojice, pa bi joj ljudi davali hrane, dolazila je i meni na vrata, jer su brat i ona uglavnom živjeli od milostinje, ali, eto, u crkvu nisu dolazili" – kaže paroh Arambašić.

I mještani Strojica i okolnih sela potvrdili su za Srpskainfo da se radi o dvoje starijih ljudi, ne baš sposobnih za samostalan život, te da su živjeli u roditeljskoj kući nedaleko od puta Šipovo – Kupres.

Mještani ih nisu izbjegavali, jer nisu bili nasilni niti zlobni, ali nisu imali ni bliskih prijatelja i rođaka, tako da su bili uglavnom usamljeni.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka juče je saopštilo da je nadležni tužilac naredio da se provedu sve istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti događaja. Pronalazak beživotnih tijela brata i sestre Nediljka i Milke Ilić uznemirio je mještane Šipova.

Objavio: Sat, 20/04/2019 - 15:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top