fbpx Snimljen dramatičan trenutak: Pogledajte kako su hrabri građani nasrnuli na napadača i zadržali ga do dolaska policije!

Snimljen dramatičan trenutak: Pogledajte kako su hrabri građani nasrnuli na napadača i zadržali ga do dolaska policije!

Home

Snimljen dramatičan trenutak: Pogledajte kako su hrabri građani nasrnuli na napadača i zadržali ga do dolaska policije!


Jedna je osoba poginula, a najmanje 10 ih je povrijeđeno jutros 20 minuta nakon ponoći u sjevernom Londonu, nakon što se muškarac bijelim kombijem zaletio među vjernike koji su izašli iz džamije u Finsbury Parku, saopćila je londonska policija, koja je taj događaj nazvala "velikim incidentom".

Policija je saopćila kako su primili dojavu 20 minuta iza ponoći i to zbog sudara na Seven Sisters Roadu, koja prolazi kroz područje Finsbury Parka.

Četrdesetosmogodišnjak, koji je vozio bijeli kombi, ubrzo je uhapšen. Hrabri prolaznici i sudionici ovog nemilog incidenta zadržali su muškarca koji se zaletio među vjernike.

Prevezen je u bolnicu radi predostrožnosti i psihičke evaluacije, a potom će biti predat policiji.

Premijerka Theresa May izjavila je da policija ovaj slučaj tretira potencijalnim terorističkim napadom te da će vlade održati vanredni sastanak.

U međuvremenu je Muslimansko vijeće Velike Britanije izvijestilo kao su napadnuti vjernici koji su izašli iz lokalne džamije.

Napad se dogodio u vrijeme muslimanskog svetog mjeseca ramazana, kada se molitve održavaju tokom noći.

Svjedoci događaja navode kako su čuli povike i vrisak te da je zavladao haos.

Prije nego što ga je bijesna rulja zaustavila, luđak je vikao 'sve ću vas pobiti!'

Incident pred džamijom uslijedio je nakon niza napada u Velikoj Britaniji posljednjih mjeseci za koje su optuženi islamistički militanti

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 19/06/2017 - 09:40

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top