Snježni haos na na granici kod Austrije: Na putujte prema Brenneru

,

Na Tirolskom prijevoju Brennero, na granici između Italije i Austrije, situacija je eskalirala zbog obilnih snježnih padavina, što je rezultiralo potpunom obustavom saobraćaja. Dežurne službe izvještavaju o velikim poteškoćama uzrokovanim naglim snježnim nanosima koji su doveli do zaglavljivanja kamiona i automobila duž autoputa A13.

Jaka snježna oluja paralizirala je region, posebno na dionici između Brennersee i Patsch-Igls na autoputu A13. Uz jak snijeg, vidljivost je smanjena na minimum, stvarajući izuzetno opasne uslove za vožnju. Zbog toga su nadležne službe morale intervenirati i obustaviti saobraćaj kako bi se spriječile daljnje nezgode i osigurala sigurnost putnika i vozača.

Apelirajući na vozače da izbjegnu putovanja u tom smjeru, službe upozoravaju da se situacija može pogoršati, a preporučuje se da vozači ostanu na sigurnom mjestu dok se vremenski uslovi ne poboljšaju

Ovakvi vremenski uslovi nisu neuobičajeni u alpskim regijama tokom zime, ali su uvijek izazovni i zahtijevaju pažnju i opreznost od svih učesnika u saobraćaju. Nadležne službe nastavljaju pratiti situaciju i poduzimati sve potrebne mjere kako bi se otklonile posljedice ove snježne oluje.

U međuvremenu, putnici su pozvani da prate službene kanale za informacije o stanju na putevima i planiraju svoje putovanje u skladu s uputama i preporukama izdatim od strane vlasti i saobraćajnih službi.