Socijalni status svakog ratnog vojnog invalida treba biti isti na nivou cijele države

Povodom novogodišnjih praznika, Savez ratnih vojnih invalida danas je u svojim prostorijama upriličio pres-konferenciju i druženje s predstavnicima medijskih kuća s prostora Tuzlanskog kantona.

Osnovni programski ciljevi Saveza odnose se na poboljšanje statusa ratnih vojnih invalida.

- Pokrenuli smo inicijativu gdje tražimo da svaki vojni invalid na prostoru Bosne i Hercegovine ima barem zagarantiranu penziju u ovoj državi – kazao je Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida TK.

Savez ratnih vojnih invalida godinama uspješno surađuje s boračkim organizacijama i Vladom Tuzlanskog kantona.

Iz Saveza ratnih vojnih invalida poručuju da je potrebno zajedničko udruživanje, jer se na taj način štiti i naša domovina. 

- Bosna i Hercegovina je nama važnija od svega, ako nemamo naše zemlje, džaba nam naša prava - naglasio je Hasanović.

U narednom periodu Savez ima cilj da čuva Bosnu i Hercegovinu i zaštiti svakog pripadnika Armije RBiH koji je branio zemlju, ali i od montiranih procesa poput procesa Atifu Dudakoviću i drugih koji su optuženi za ratne zločine, poručeno je danas sa skupa.

Socijalni status svakog ratnog vojnog invalida treba biti isti na nivou cijele države. Potrebno je pronaći rješenje da bi pored osnovnih prava ratni vojni invalidi ostvarili i dopunska prava širom Bosne i Hercegovine.