Spahović, voditelj potrage za nestalim Bradićem, otkriva: Ovako smo našli Semina

Kada si na terenu tri dana i kada pronađeš osobu za kojom tragaš još i živom, ne znam da li postoji veća satisfakcija.

Presretan sam, kao i cijeli moj tim, ali i svi oni koji su od subote tragali za Seminom Bradićem, to je u razgovoru  kazao Sabahudin Spahović, voditelj potrage za mladićem iz mjesta Krpeljići, kojem se u subotu izgubio svaki trag, a danas je pronađen.

Spahović je za RadioSarajevo.ba. potvrdio da je Bradićem pronađen iznad Starog grada Travnik.

„Dečko je prilično iscrpljen... U potrazi, osim mog tima, velike zasluge idu i na račun pripadnika jedinice za Specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjo-bosanskog kantona, kao i pripadnicima Policijske uprave Travnik, koji su bili uz nas protekla tri dana“, dodao je Spahović.

On je rekao da je na mjestu gdje se pronađen obavljen ljekarski pregled Bradića, nakon čega je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Travniku.

„Bio je nasmijan i veseo kada je pronađen... Proteklih 72 sata, tri dana kako je krenula zvanična potraga za Seminom, nismo oka sklopili. Sada idemo pošteno odmoriti“, dodao je Spahović za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, nestanak mladića Semina Bradića iz sela Krpeljići kod Travnika prijavljen je  u subotu 2. marta. Zvanična potraga je krenula u ponedjeljak.

Mladić je posljednji put bio viđen kod Greblja u Bandolu. Semin je mladić s poteškoćama u razvoju, boluje i od epilepsije te ima problem s bruhom zbog kojeg bi često zauzimao čučeći položaj.

Image