Spašena ispod ruševina nakon 222 sata: Noge su nam se odsjekle kad smo čuli "upomoć"

zemljotres
Tokom noći na srijedu iz ruševina sedmerokatnice u gradu Adiyamanu spašena je 77-godišnja Fatma Gungor, čak 212 sati nakon što je prvi razorni zemljotres pogodio jug Turske

 

Danas je u gradu Kahramanmarasu spašena jedna 42-godišnjakinja, koja je ispod ruševina provela 222 sata, objavila je turska televizija TRT. 

- Čuli smo ‘upomoć‘ ispod ruševina. Noge su nam se odsjekle, preplavila nas je radost! Uspjeli smo stupiti u kontakt, rekli su spasioci.

Tokom noći na srijedu iz ruševina sedmerokatnice u gradu Adiyamanu spašena je 77-godišnja Fatma Gungor, čak 212 sati nakon što je prvi razorni zemljotres pogodio jug Turske

Turski predsjednik Tayyip Erdogan obećao je nastavak napora spašavanja i brzu obnovu razrušenih zgrada, više od tjedan dana nakon razornog potresa koji je pogodio njegovu zemlju i susjednu Siriju.  Broj poginulih u dvije zemlje prešao je 41 tisuće, a preživjeli koji su ostali bez domova nose se i sa zimskim temperaturama.

"Nastavit ćemo raditi dok ne pronađemo i posljednjeg građanina koji je ostao ispod urušenih zgrada", rekao je Erdogan kasno u utorak, nakon sastanka vlade održanog u sjedištu Uprave za katastrofe i hitne slučajeve (AFAD).

Procjena štete na nekoliko desetaka tisuća uništenih zgrada bit će gotova za tjedan dana, a obnova će početi za nekoliko mjeseci, tvrdi turski predsjednik.  "Obnovit ćemo sve kuće i radna mjesta, uništene ili nenastanjive zbog potresa, te ih predati pravim vlasnicima", dodao je.  U potresu je ozlijeđeno više od 105 tisuća ljudi, a više od 13 tisuća još uvijek je u bolnicama, rekao je Erdogan, prenosi Index.hr.