SPC se ponaša kao krajiški Srbi uoči Oluje, ali padne li Đukanović, cijela regija je pred haosom

Cg
Crna Gora je sada jedan od ključeva Balkana, ali ako aktualna vlast išta zna - zna dobiti izbore!


Iako je Crna Gora jedna od najmanjih država na ovim prostorima (tek je 2006. godine vratila svoju davno zagubljenu i otetu državnost), stalno i u tom još prilično maloljetničkom dobu potvrđuje svoj epski deseterački status. 

Naime, Crna Gora je opet, kao i pred svaku dosadašnju rundu izbora, što predsjedničkih što parlamentarnih, pred prijelomnim historijskim izazovom, piše Jutarnji list.

Nema zemlje u svijetu koja je na svim izborima uvijek oči u oči s historijskom i sudbinskom pričom o opstanku nacije, države i samosvijesti kao što je Crna Gora. Tako je i sada, pred izbore 30. avgusta, koji su opet ispit generacije. 
No, možemo se mi ne znam koliko sada ozbiljno šaliti ili nagađati, ali s obzirom na tromost i inertnost Bruxellesa, koji kao da ne shvaća ozbiljnost situacije, izborni rezultati u Crnoj Gori mogu donijeti novu brigu na ove prostore. 

Iako će, prema svim istraživanjima i atmosferi koja vlada u toj zemlji, ništa manje zaraženoj političko-etničkim virusom od korone koja hara svijetom, stvari ostati iste ili slične - jer Milo Đukanović i njegov DPS s partnerima i manjinskim strankama, u prvom redu Albancima i Bošnjacima, te začudo razjedinjenim Hrvatima na dvije opcije i stranačke liste (što može dovesti da više ne bude niti jednog njihovog predstavnika u Skupštini Crne Gore), može računati na ipak koliko-toliko komotnu skupštinsku