U subotu 18. Krajiški teferič na platou kod OŠ “25. novembar”: Specijalna gošća Hanka Paldum

kladuša
Pripreme za održavanje 18. Krajiškog teferiča teku prema planu i sve će biti spremno do njegovog početka u subotu, 7. augusta.

Teferič će biti održan na platou kod OŠ „25. novembar“ u Velikoj Kladuši i ponudiće bogat program. Specijalna gošća Teferiča ove godine je Hanka Paldum, naša poznata interpretatorica narodne muzike i sevdaha, a predviđen je nastup i lokalnih izvođača Hake Obića, Hake Omanovića, Merse Miljković i Hasiba Murtića.

Krajiški teferič, tradicionalna manifestacija utemeljena Odlukom Općinskog vijeća općine Velika Kladuša, zamišljena je kao događaj koji predstavlja najveće druženje Krajišnika iz zemlje i dijaspore. U svojih prethodnih 17 izdanja Teferič je u potpunosti opravdao svoje postojanje, pa je za očekivati da će tako biti i u njegovim narednim izdanjima.

Već sutra, na 18. Krajiškom teferiču, očekuje se prisustvo velikog broja naših sugrađana koji su pristigli iz dijaspore, kao i građana s područja naše i susjednih općina, koji su već pokazali iziuzetno veliki interes za događaje koje je ponudilo „Kladuško ljeto 2021“. 18. Krajiškim teferičem biće spuštena zavjesa na ovogodišnju manifestaciju „Kladuško ljeto 2021“, koja je nakon prošlogodišnje pauze, ove godine doživjela potpuni uspjeh.

Program Teferiča počinje u 20:30 sati.