SPORTISTA BIHAĆA I BORAC ARBiH: Jel' vas sramota pogledati u oči roditelje čija su djeca zbog vas, morali otići?

Home

SPORTISTA BIHAĆA I BORAC ARBiH: Jel' vas sramota pogledati u oči roditelje čija su djeca zbog vas, morali otići?

Nijaz Muslić, sportista grada Bihaća, nekadašnji borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas je na svom fejsbuk profilu objavio status koji se u kratkom roku proširio fejsbukom i rasplakao mnoge. 


Tema koja okuplja mnoge u Bosni i Hercegovini, okupirala je tako i ovog velikog sportistu, a to je odlazak naše omladine iz Bosne i Hercegovine.

Status prenosimo u cijelosti:


Slijedeće sedmice supruga i ja ćemo ispratiti sina. Na put. Ne na Svjetsko prvenstvo, ne na Evropsko, ne na Mediteranske igre. Ispratiti u Katar, u Dohu gdje će raditi i zarađivati pošteno za komad kruha. Jedan od najtalentiranijih i najtrofejnijih sportista ovog kantona otputovat će iz svog grada i države u daleku Dohu jer nije imao priliku. Nisu mu pružili priliku da ostane i radi. Da odgaja generacije mladih sportista, da zasnuje porodicu, da bude ponosni građanin ovog grada. Ja sada, kao i stotine roditelja ovog kantona pitam političare i vladajuće političke partije: Jel' vas sram? Jel' vas sramota pogledati u oči roditelje čija su djeca zbog vas, morali otići?! Nije vas sram, jer da jeste nikada od ovakvog grada i kantona ne bi napravili ovo što jeste. Uništili ste i ono malo ljepote i mladosti koju ovaj grad ima. Ovdje ce ostati samo vaša djeca, jer ste svojim lopovlukom i krađom zbrinuli i unuke i praunuke. Ja vam oprosti ti neću, jer u posljednjih četiri mjeseca ja sam ispratio kćerku, unuku i zeta, a uskoro i sina. Sve za što sam živio i radio posljednjih 40 godina. Neću, zato što će naša djeca Bajrame, Boziće i Nove godine proslavljati sa nama samo putem Skype. I vjerujte nisam ljut, samo sam ogorčen. Kad se sretnemo u gradu, vi ćete spustiti pogled, a ja ću biti ponosan jer moja djeca iako daleko, rade i radit će pošteno, što se za vas nikad neće moći reći. Slijedeći put kad se budete busali u prsa pričom o mladima i zapošljavanju, sjetite se stotina mladih ljudi koje 22 godine nakon rata ste bez rata otjerali. Razdvojenu porodicu, majku, sina, kćerku, unuku niko vam oprostiti neće. Ja, Nijaz Muslic, dugogodišnji sportski radnik, pripadnik ARBIH, nikad neću. I dobro zapamtite, dzaba vam crveni tepih, kad njime za koju godinu neće imati ko kročiti.
Neka vam je svima na čast.
Nijaz Muslić

Tagovi
Topic
Objavito: Tue, 08/29/2017 - 22:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top