Spremite se, stiže nova promjena vremena

U BiH će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, a samo ponegdje u Bosni slab snijeg ili kiša. Poslije podne ili u večernjim satima padavine u većem dijelu naše zemlje. U nizinama kiša, a u višim područjima susnježica ili snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje je očekivana količina padavina između 20 i 40, lokalno do 50 l/m2. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini i na zapadu Bosne očekuju se jaki udari juga.

U subotu jutro oblačno ponegdje u Bosni sa slabom kišom ili snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom. U ostatku dana prestank padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

U ponedjeljak jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.