Spriječen državni udar: Vučića je prisluškivao i tajno pratio moćan čovjek iz vrha države

Vučić
Srbijanski mediji objavili su danas kako je pokrenuta opsežna i detaljna istraga o tome ko je, po čijem nalogu i s kojim ciljem, prisluškivao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Večernje novosti jutros su objavile kako istraga, koja je strogo zatvorena, traje već neko vrijeme, a spekulira se da je Vučića prisluškivao i tajno pratio moćan čovjek iz vrha države i da je to utvrdila zajednička istraga Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

"Trenutno su u toku saslušanja, na prvom mjestu pripadnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije. U nadležnosti Službe je i provođenje elektroničkog nadzora. Istražne radnje obavlja Sektor unutrašnje kontrole MUOP-a", pišu Večernje novosti.

Vučić je 31. decembra objavio da je bio prisluškivan i da su to radili domaći, a da će nadležni organi utvrdit jesu li povezani sa strancima.

On je kazao da je prisluškivanje šefa države direktan pokušaj državnog udara.

Naveo je da je da je prisluškivan dugo, godinu do godinu i pol, i kazao da za to ima dokaze - vlastite snimljene razgovore, a vjeruje i da zna ko stoji iza toga.

Pokušaji državnog udara i prijetnje srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću skoro su kontinuirana tema u političkom miljeu susjedne države.