Sramne scene zlostavljanja iz Cazina: Napucavao psa da trga drugoga…

s

Nasilje nad ljudima kao i nasilje nad životinjama ne smije se tolerisati, ali nažalost, u zadnje vrijeme je sve više slučajeva ove vrste. Jedno od takvih je i primjer iz Cazina, kojeg nam je poslala naša čitateljica s molbom da objavimo kako bismo uticali na nadležne da ovo sankcioniraju, kao i na druge da ovakve stvari se više ne ponavljaju i me događaju.

 

“Poštovanje, znam da je ovo portal koji objavljuje aktualne vijesti. Također, znam da je ovo možda uzaludna molba ali vjerujem da ćete možda reagirati i objaviti taj snimak čovjeka koji je iz Cazina i koji je dao svom maloljetnom djetetu da snima dok njegov pas trga drugog…

 

Možda neko nešto uradi ili bar prijavi s obzirom da ja ne mogu. Snimak je uznemirujući, ali isto tako javan tako da nije nikakvo krivično djelo ako se i objavi.

 

Prije nego Vam pošaljem sve podatke zanima me da li postoji mogućnost da to objavite ? Ne želim nikoga uznemiriti ako nema smisla za to. Unaprijed se zahvaljujem”- stajalo je u prvoj poruci.

 

Nakon što smo odgovorili da ćemo objaviti svaku istinu i vijest koja je u interesu javnosti, naša čitateljica se javila ponovo:

 

“Hvala i Vama što ste se angažirali, mislila sam da niko neće reagirati ali vjerujem da ako vidi veliki broj ljudi možda se napokon ovakav vid zlostavljanja bilo koga spriječi.

 

Svakako mislim da bi se i socijalna služba treba aktivirati jer ovo je maloljetnik snimao što znači da je na dnevnoj bazi okružen nasiljem.”- zaključila je.

 

U nastavku vijesti donosimo i screenshot prepiski na FB stranici osobe koja ke ova radila i objavljivala, možete i sami se uvjeriti kroz komunikaciju o kakvom se stanju radi.

 

Ovo su situacije koje društvo ne smije i ne može tolerisati i na njih šutjeti.

 

Zahvaljujemo se našoj čitateljici koja je pokazala društvenu, građansku i ljudsku svijest i poslala nam ovu informaciju kao apel da upoznamo javnost i nadležne koji bi na ovo morali reagirati. Samo aktivni građani i javnost koja se glasno bori za svoje bolje može to bolje i dobiti i živjeti.

 

Zato, ohrabrujemo sve naše pratitelje da nam se javljaju sa aktuelnim temama i pričama koje traže javnu diskusiju i reakciju kako bismo našu zajednicu učinili boljom, mirnijom i uspješnijom za život nas i naše djece.