Sramota Bihaća i Krajine: U ratu branila domovinu danas prinuđena da prosi za operaciju

Jasminka Baković (55) krajiška je ratna heroina i samohrana majka koja živi bez ikakvih primanja. U trošnom stanu koji joj je prije nekoliko godina dodijelila Vlada Unsko-sanskog kantona Jasminka živi s kćerkom i njeno dvoje djece. Oboljela je, rane iz rata i psihičke traume zbog četničkog silovanja dodatno kompliciraju njenu ionako tešku životnu situaciju. Žive od onoga što im narod dadne.

Ova bivša pripadnica 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas je teško bolesna i potrebna je naše pomoći. U nekoj drugoj situaciji i zemlji, Jasminka bi imala osigurano liječenje a troškove bi snosila država. U sistemu kakav je trenutno naš bosanski, Jasminka je prinuđena da preko društvenih mreža prosi i sakuplja pomoć u nadi da će dobri ljudi prepoznati njen problem i pomoći joj u sakupljanju novca potrebnog za operacije koje su nužne kako bi u budućnosti živjela i hodala.

“Prva operacija je ugradnja diskova u vratnu i L kičmu. Druga operacija glave i zvjezdastog ugruška u desnoj nozi. Zatim jetra. Razmišljam da odustanem od života. Prva operacija je u Tuzli, a postoje naznake i za jetru da tamo operišem. Za prvu mi treba, bez terapije, 16000 km. Pa onda pauza od mjesec dana dok tijelo ne prihvati implatante od titana. Mada preporučuju Istanbul, ali gubim nadu izgleda i bitke.”, izjavila je Jasminka kratko za naš portal

Dobri ljudi, imajte osjećaja za potrebu ove hrabre žene koja je branila našu domovinu onda kad je bilo najteže. Ona sama ne može da iznese ovu bitku, zbog čega ovim putem apelujemo da se uključite i pomognete, prenosi Objektiva.ba.

Možete joj se javiti direktno putem poruke na facebooku ili uključivanje i ulaskom u facebook grupu “apel za pomoc u lijecenju Bakovic Jasminka” koju je ona sama otvorila i vodi.

Image