SRAMOTA ZA BIHAĆ: Ibro Selmanović odbio primiti zahvalnicu od Grada

slika
Ibro Selmanović doajen bihaćkog sevdaha i narodne muzike odbio je danas povodom rođendana Grada Bihaća da primi zahvalnicu. To je izazvalo brojne reakcije Bišćana. Razloge takvog postupka obrazložio je u statusu objavljenom na njegovom FB profilu.

Udruženje Heart Music me predložilo za plaketu grada Bihaća pa sam dobio zahvalnicu,koju sam odbio primiti. Plaketu nisam dobio jer nemam dovoljno kila,niti godina”Moje prisustvo na estradi koje traje skoro 40 god,moja borba za očuvanje sevdalinke,moj humani rad od višegodišnjeg darivanja krvi,i bezbroj humanitarnih koncerta (akcija) itd, nije bilo dovoljno za plaketu. Plaketa je priznanje ,a zahvalnica je za sponzore” Hvala vama koji odlučujete,sve vam đžaba ,ako vi ne znate, ZNA NAROD ! GRADE MOJ TI SI OPET MOJ PA NEKA TI JE SRETAN ROĐENDAN ! – napisao je Selmanović.

Ovo je još jedna sramota za Grad Bihać koji godinama ne zna prepoznati građane koji su zaslužni za njegovu prepoznatljivost van granica Unsko-sanskog kantona. Za primjer može poslužiti doajen krajiškog novinarstva rahmetli Mirza Sadiković koji je dobio priznanje grada tek kad se teško razbolio i ubrzo nakon dodjele priznanje je preselio na bolji svijet.

Dokle će ljudi koji vode Bihać priznanja i zahvalnice dijeliti preko veze a ne na osnovu zasluga!?