Srbijanska Policija objavila snimak hapšenja ubica Crnogorca "Escobara"

as

MUP Srbije objavilo je video hapšenja dvojice muškaraca osumnjičenih za ubojstvo muškarca poznatog pod nadimkom "Ranko Escobar", porijeklom iz Crne Gore. Kako je rečeno, 28-godišnjak i 26-godišnjak privedeni su u pritvor gdje ih čeka ispitivanje pred istražnim sucem.

Escobar je crnogorskoj policiji poznat kao jedan od vođa nikšićke kriminalne skupine.

Ranko Radošević (54), zvani Ranko Escobar, ubijen je 9. marta oko 11 sati na benzinskoj pumpi u Beogradu. Dvojica napadača s kapuljačama na glavi i hirurškim maskama upala su u kafić pun ljudi i u njega ispalila pet metaka, a potom dva hica u glavu.

Svjedoci su rekli da je Escobar bio redovan gost na pumpi i da je gotovo svaki dan u isto vrijeme dolazio na kafu. Svaki dan je trebao biti u pratnji zaštitara, ali taj dan zaštitar je dobio slobodan dan.

Srbijanski mediji danas neslužbeno javljaju da je policija u stanu uhapsila i treću osobu. Riječ je o maloljetnici rođenoj 2006. godine, a osumnjičena je za kazneno djelo ubistva u suizvršilaštvu. Jučer ju je ispitao sudac za maloljetnike Višeg suda u Beogradu koji joj je odredio pritvor od 30 dana. Zbog njezine starosti u proces se uključio i centar za socijalni rad.

Ko je bio Ranko Escobar

Ubijeni Radošević crnogorskoj policiji poznat kao jedan od vođa nikšićke kriminalne skupine, koja se smatra bliska škaljarskom klanu i vođi klana Jovanu Vukotiću, koji je u septembru ubijen u Istanbulu .

Nadimak Escobar (srpski Eskobar) navodno je dobio jer je svojedobno švercao kokain. U posljednje vrijeme poznat je bio po nabavljanju i prodaji oklopnih vozila pripadnicima kriminalnih skupina. Njegovo se ime spominjalo i na suđenju narkobosu Darku Šariću te prilikom hapšenja ozloglašenog Veljka Belivuka i njegovog pomoćnika Marka Miljkovića , kod kojeg su u garaži pronađeni automobil i vozačka dozvola na njegovo ime.

Belivuka i njegove kolege uhapsila je policija u spektakularnoj akciji 2021. godine. Optuženi su za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedopušteno posjedovanje oružja, otmicu i silovanje. Srbijanska policija tada je otkrila brutalne detalje iz istrage, među kojima i da su pripadnici kriminalne skupine mučili i ubijali ljude te njihove posmrtne ostatke mljeli u mašini za mljevenje mesa u tajnoj prostoriji koju su otkrili u ovoj kući strave u Ritopeku.