Srbijanska vlada desetkovana koronom

đurić
Srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je kako država nema drugog izbora osim da uvede mjere ako se situacija s koronavirusom nastavi pogoršavati

Predsjednici Skupštine Srbije Maji Gojković, te ministru obrane Srbije Aleksandru Vulinu potvrđen je koronavirus, a prema navodima medija moguće je da su još najmanje dva dužnosnika u Vladi Srbije pozitivna na Covid-19.

Maja Gojković ja danas dobila rezultate testa koji je pokazao da je pozitivna koronu, u bolnici je i prima neophodnu terapiju, prenose agecije, pozivajući se na ured srbijanske predsjednice parlamenta.

Gojković ima upalu pluća, ali se dobro osjeća. 

Ministarstvo obrane priopćilo je da je i ministar Aleksandar Vulin također pozitivan na koronavirus, a testiran je kao kontakt državnog tajnika Ministarstva, koji je hospitaliziran zbog infekcije Covid-19.

Vulin se osjeća dobro i pošto nema nikakvih simptoma infekcije nalazi se u samoizolaciji.

eogradski mediji objavili su ranije da je koronavirusom zaražen i direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Ðurić.

Srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je kako država nema drugog izbora osim da uvede mjere ako se situacija s koronavirusom nastavi pogoršavati, dodavši da te mjere neće biti uvedene tamo gdje se poštuju preporuke.

- Mi smo dali šansu da svako svojom odgovornošću odlučuje kako će biti. Ako se neko ne pridržava onoga što je preporučeno, mi nemamo drugog izbora osim da uvodimo mjere koje će poboljšati stanje, sačuvati ljudske živote i zdravlje. Mislim da to svima mora biti jasno - rekao je Lončar za RTS.