Srbijanski državljanin koji je poginuo u padu aviona u Etiopiji bio je viši zvaničnik UN-a

Srbijanski državljanin Đorđe Vidović (54) jedan je od 157 ljudi koji su danas poginuli kada se Boeing 737 kompanije Ethiopia Airlines srušio neposredno nakon polijetanja s aerodroma u Adis Abebi.

Kako pišu srbijanski mediji, iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece, a nastradao je kada je krenuo na poslovni sastanak i konferenciju UN-a. 

Vdović je bio zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama Pored srbijanskog pasoša, uz sebe je imao i službenu putnu ispravu UN-a, prenosi Klix.

"Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu izdali imena. Još uvijek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on", rekla je Ljiljana Vdović i dodala da je njen brat trebao ići u Nairobi na poslovni sastanak, piše Telegraf.

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova (MSP) potvrdilo je da je jedan državljanin Srbije među 157 putnika poginulih u padu aviona etiopske kompanije "Ethiopian Airlines".

Vdović je među kolegama poznat kao veliki stručnjak. Vodio je niz projekata, kako na Balkanu tokom devedesetih godina, tako i u svijetu.