Srbijanski političar Palma prijavljen tužilaštvu zbog navodnog podvođenja maloljetnica

PALMA
Tužilaštvo na osnovu iskaza zaštićenog svjedoka formiralo predmet, te istražuje da li je bilo navođenja na prostituciju 15-godišnjih djevojaka

 

Srbijanski političar iz Jagodine Dragan Marković Palma, koji je jučer javno optužen da je organizovao zatvorene zabave na kojima su podvođene djevojke stare od 15 do 17 godina, izjavio je danas da je jutros otišao u Više tužilaštvu u Jagodini i tražio da se ispitaju svi navodi u ovom slučaju, piše Blic.

Kako je "Blic" ranije objavio, Više tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom ovih navoda. Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini, izjavio je za "Blic" da Tužilaštvo zasad ima informacije samo sa konferencije za novinare (Marinike Tepić, potpredsjednice SSP), ali i da mu je dostavljena Palmina molba da se "pristupi detaljnom prikupljanju obavještenja i da se djeluje".

Dragan Marković Palma, predsjednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, ponovio je danas na konferenciji za novinare da "sve što je rekla Marinika Tepić na jučerašnoj konferenciji laž".

Optužuje Đilasa za laži

- Čak su i sakrili njihovog zaštićenog svjedoka, a ja ću da vam pokažem zašto su ga sakrili i zašto je taj koji je iznio laži protiv mene zaštićeni svjedok (Dragana) Đilasa i Marinike Tepić - izjavio je Palma.

Da podsjetimo, Marinika Tepić je jučer na konferenciji za novinare emitovala snimak svjedoka, čiji su lik i glas bili promjenjeni, koji tvrdi da je Palma u Jagodini organizovao žurke za prijatelje i partnere na koje su dolazile djevojke čiju je starost procjenio na 15 do 18 godina.

Palma je kasnije istog dana objavio da je “tajni svjedok” koji ga je javno optužio zapravo član stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa i bliski saradnik Marinike Tepić. Palma ga je identifikovao kao Branislava Radosavljevića.

- Oni treba da objasne ko su ta djeca, ko su te djevojke, koje su to žene koje su navodno bile na tim mjestima koje oni pominju i da li se tu dogodilo to što su oni naveli. Odgovorno tvrdim. Sve je čista laž! Zbog ovoga neko mora u zatvor, ili Marinika Tepić, ili ja. U zatvor će ići onaj ko laže. Marinika Tepić će morati sve da dokaže - rekao je Palma.

Palma je najavio da će žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini, odnosno većina njih, tužiti potpredsjednicu Stranke slobode i pravde.

- Ona (Marinika Tepić) je izjavila kako te žene dobiju moj broj telefona, pa se jave za druženje, a onda koja se navodno dobro druži dobije posao. Ovo je pokušaj da se devalvira sve što sam ja radio u ovom gradu od 2004. godine i da me uvaljaju u blato. Neće uspjeti u tome, ali moraće da objasne sve što su pričali i da dođu ti koje pominju, ali nema ko da dođe, jer je sve čista laž. Ja imam tri unuke i da im neko uradi to što navode da sam ja uradio, ja bih to završio po hitnom postupku. Ako je to tako, a nije, imaju li ta djeca roditelje - rekao je Palma.

Tajni svjedok

Palma je optužio "tajnog svedoka" da je za iznošenje optužbi dobio novac od Dragana Đilasa.

- Ovdje ima mnogo toga što mora da objasni Marinika Tepić i taj njen zaštićeni svjedok sa bradom, koji pominje 2010. i 2011. godinu. Što si čekao, što nisi odmah rekao, nego si sada otišao kod Đilasa i za pare lažeš, ti, Branislave Radosavljeviću! Marinika Tepić je htjela da sakrije svog svjedoka da ne bude dostupan Tužilaštvu. Dođi, ti, Branislave, u Tužilaštvo, ja ti garantujem sigurnost i idemo da kažemo šta imamo. Ti da ponoviš sve što si lagao za pare koje ti je dao Đilas. Za ovakve uvrede, cijena je ogromna - rekao je Palma.

Palma je Đilasu poručio da "ako je on to radio kada je bio gradonačelnik i misli da to svi rade, grdno se prevario".

- Pa pokazuju slike restorana "Tigar" u Jagodini i hotela "Alfa" u Končarevu i kažu da je to moj hotel. To niti je moj hotel, niti se u tim objektima bilo šta dešavalo što oni navode. Pa pokazuju neke zgrade gdje se navodno nešto dešavalo. Sve je čista i notorna laž i moraće sve to da dokazuju. Ali Đilasu neće biti teško da plati, jer ima pare, ali više neće moći da lažu građane Srbije. Sve što su rekli su teške izmišljotine. Svaka ti čast, Dragane Đilasu, ja ti ne prijetim, ali i ti ćeš morati u zatvor. O tome ćemo da pričamo kada se završi ovaj proces - poručio je Palma.