Srbijanski tekstopisac: Šejla Zonić je najbolji pjevač na ex-yu prostorima

-
Šejla Zonić je rođena Krajiškinja, a udata je i živi i Tuzli. Kako se pojavila na velikoj sceni Zvezda Granda ne prestaje da fascinira iznova i sve dublje. Posebno je to slučaj nakon sinoćnje izvedbe kada je svojim glasom i pjesmom Da sam ptica, ‘pomjerila studio i podigla ga iznad zemlje’. Tako su se osjećali prisutni u Beogradu, a tako i mi svi pored malih ekrana koji smo gledali taj nastup.

 

Bili smo neizmjerno ispunjeni, ali i sretni da imamo takvu pjevačicu iz naših krajeva. Neko će reći, “Nije joj džaba Kemal Malovčić dajdža”, ali ono što ona pokazuje na sceni, je iznad svake konkurencije i današnjih okvira. 

Stotine i hiljade komentara se nižu na njeno pjevanje i nastupe, a jedan je posebno se istakao: 

“Moram ovo da kažem, retko pratim Zvezde granda, jedino što mi izadje na fb i to obavezno pogledam. 

Pre dvadesetak dana prvi put vidim i čujem Šejlu.

 Preslušao sve do jedne interpretacije. I šta da kažem?

 Ne pamtim da me je iko ovako pomerio svojim kvalitetom pevanja. Do sada sam, naravno imao moje mišljenje ko je ko na estradi, ko je najbolji po meni, ko je manje dobar i ko je loš (mislim isključivo o pevanju)? 

Ali od danas, što se mene lično tiče, za ove naše ex yu prostore broj 1 je Šejla Zonić i to kažem iz srca. Znači Šejla, pa svi ostali (ma koliko imali dugu karijeru). Tako mislim i ako se neko ubuduće nađe da me demantuje, kao sad ona i tom nekom ću "skinuti kapu". 

Ovoj ženi želim sve najbolje u životu i želim joj besprekornu buduću karijeru. Takođe joj želim da dugo ostane najbolja. Naravno da bih želeo da joj nekad i pesmu uradim, jer ona je savršenstvo u muzici, a to bi svaki autor poželeo. Još jednom napominjem, To je lično moje mišljenje. 

Možda se neko ne slaže sa tim, ali tako je. Šejla, živa i zdrava bila”- objavio je srbijanski tekstopisac nakon sinoćnjeg nastupa.