"Srce za Krajinu": Donacija 320 zaštitnih odijela za Domove zdravlja USK i KB Bihać

Donacija
Unsko-sanski kanton

"Srce za Krajinu" je krenulo u nabavku medicinske opreme za Domove zdravlja na području Krajine. Jučer je u centar Kantonalne uprave civilne zaštite došlo 320 zaštitnih odijela iz Preventa, te su ravnomjerno raspodijeljena po Domovima zdravlja na području Krajine i KB Bihać. 

"Direktor KUCZ-a, Dzevad Livakovic nam je pomogao da to podijelimo svim šefovima ili predstavnicima Domova zdravlja.  Sve je odrađeno najtransparentnije moguće (potpis uz ličnu kartu i pečat ustanove.

Podijelili smo u omjeru:

𝐊𝐁 𝐁𝐢𝐡𝐚𝐜 𝟏𝟐𝟎 𝐤𝐨𝐦𝐚𝐝𝐚

DZ Bihac 40 komada

DZ Cazin 40 komada

DZ V. Kladusa 30 komada

DZ i Opsta bolnica u Sani 15 komada + 15 komada

DZ B. Krupa 20 komada

DZ Kljuc 15 komada

DZ Buzim 15 komada

DZ B.Petrovac 10 komada

Odijela su plaćena oko 15.000 KM. Precizna cifra će biti objavljena u našem redovnom vikend izvještaju.

Odlučili smo se za Prevent jer su odijela stvarno dobra a i mnogo je jednostavnije naručiti nešto iz BiH direktno nego iz Evrope jer su granice stvarno zagušene.

Nemamo vremena da čekamo. Naši zdravstveni radnici moraju da budu zašticeni maksimalno.

P.S. Samo na trenutak smo imali neke nejasnoće oko toga je li Prevent ispravno poslao isporuku jer su poslali 6 kutija na kojima je pisalo "50 komada" ali se ipak ispostavila da je u 2 bilo po 60. Od tu ova manja konfuzija", kazali su iz Facebook grupe "Srce za Krajinu" koja aktivno radi i dalje na prikupljanju novčanih sredstava za kupovinu Medicinske opreme na području Krajine.