Sredstva za liječenje Edima Nura Hajdarevića prikupljena za nešto više od 12 sati

edim
Za nešto više od 12 sati od pokretanja apela pomoći Edimu Nuru Hajdareviću, mladiću koji se trenutno bori za život na intenzivnoj njezi jedne od istanbulskih bolnica, prikupljena su neophodna sredstva za njegovo liječenje.

 

Edim Nur iz Sarajeva sada se nalazi u bolnici u Istanbulu na intenzivnoj njezi. U potpunosti je izgubio sluh, srce mu radi sa 15 posto kapaciteta, ima zamućen vid i izgubio je 25 kilograma.

Iako je još od djetinjstva imao probleme sa bubrezima i mjehurom, nakon nekoliko operacija u Bosni i Hercegovini vodio je posve normalan život, bavio se sportom.

Sada je samo sjena mladića kakav je bio, jer mu je nakon dolaska u Tursku urađena reparacija mokraćne bešike i izvađena su mu oba bubrega te mu je postavljena stoma. Poslije dobija sepsu, što je uzrokovalo sve navedene zdravstvene probleme. Sada se nalazi u drugoj klinici u kojoj su mu poboljšali stanje uništenih crijeva, ali je to daleko od dobrog.

U Tursku otputovao na rutinsku transplantaciju bubrega, posredstvom Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije Bosne i Hercegovine, ni sluteći da će se njegovo liječenje pretvoriti u noćnu moru.

Sa njim su majka Fata i otac Amel koji je trebao biti donor. Cijela agonija ovog mladića traje sedam mjeseci, a on je bez bubrega već pola godine i svaki drugi dan ide na dijalize koje ga dodatno iscrpljuju.

Iz Pomozi.ba se zahvalili svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovako brzo prikupe sredstva za ovog mladića.