Sretno, prvačići

Prvačići cazinskog vrtića

Ove godine JU Dječije obdanište „Hasnija  Omanović“  ispraća 42 prvačića u osnovnu školu. Ova djeca su većinu svog djetinjstva provela u vrtiću. Zato vrtić i jeste život djeteta. U tome je njegov značaj, a on je od ogromne važnosti.

Odgajateljice su za naš portal izjavile:

„ Mi u vrtiću gledamo kako rastu djeca. Mi smo dio njihovog djetinjstva i trudimo se da im ono bude što sretnije i bezbrižnije, odnosno, da im bude igra u kojoj će, prije svega, uživati, a zatim učiti i razvijati najbolje osobine svoje ličnosti. Sretno dijete je najbolji konstruktor svoga odgoja i obrazovanja. Naš odgajateljski poziv je više od profesije, jer mi, ne samo da imamo odgojno-obrazovnu ulogu, već brinemo o djeci, o svim njihovim njihovim potrebama i interesima, poput roditelja i kao roditelji. Mi, ustvari, zajedno živimo u vrtiću.

Predškolski odgoj je prva stepenica odgojno-obrazovnog procesa i ova djeca su prošla tu stepenicu i nastavljaju dalje svoj odgojno-obrazovni proces u osnovnoj školi.

Mi smo u vrtiću, sretni, jer oni idu dalje nekim novim stazama. Želimo im sretne i uspješne staze koje će ih odvesti do željenih ciljeva i nadamo se da će nositi lijepe uspomene iz vrtića, odnosno, djetinjstva. Mi smo ponosni na njih sada, a želimo da tako bude i u budućnosti. Čestitamo roditeljima i želimo im da uvijek budu ponosni na svoju djecu. Nadamo se da smo ispunili svoju predškolsku ulogu i da smo ovim budućim prvačićima pružili zadovoljstvo, sreću, pozitivno i poticajno okruženje u kojem su se zajedno sa svojim vršnjacima družili, rasli i razvijali se sa svakog aspekta svoje ličnosti.

Želimo, još jednom, našim budućim prvačićima, a i svim ostalim, puno sreće i zdravlja, osmijeh na licu, puno ljubavi, puno petica u osnovnoj školi i znanja u životu. Na njima ostaje svijet i budućnost."