Srpkinja švercala 400 kila crystal metha, drogu skrivala u bocama čilija

Aleksija Vračar (24) iz Sydneyja, koja je porijeklom iz Banje Luke, provest će predstojeće praznike iza rešetaka zbog sumnje da je sudjelovala u organiziranom uvozu droge sakrivene u boce čilija, javlja Telegraf.

Vračar (24) je  je optužena za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sydneyja pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ecstasyja, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente.

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina (poznatijeg kao crystal meth) sakrivenog u boce čilija, a koji su australske granične snage presrele prilikom dolaska u terensko skladište u Sydneyju u listopadu.

300 milijuna dolara vrijedna droga

Policija navodi da je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisutnost metilamfetamina u bocama.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina, čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 milijuna dolara.

U zajedničkoj akciji policijskih agencija uhapšena su i optužena četvorica muškaraca od 30, 34, 36 i 45 godina, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažne dokumente kako bi osnovala četiri poduzeća za pomoć uvoza droge.

Vračar je optužena za više točaka i odbijena joj je jamčevina. Za sada nije optužena za uvoz droge.

Ona će se na lokalnom sudu pojaviti 30. siječnja, a policija u međuvremenu nastavlja istragu.