Pitali smo ministra Katicu: Šta će biti sa 50 hiljada KM nagrade za dojavu o Gačiću

Dan nakon što je likvidiran serijski ubica Edin Gačić, pažnja javnosti uperena je na obećanu nagradu od 50.000 KM koju je Vlada Kantona Sarajevo ponudila onome ko pruži tačnu informaciju o njegovoj lokaciji.

Medijima su se već počeli javljati građani koji tvrde da su upravo oni prijavili tačnu lokaciju ubijenog Gačića, ali i da nisu uspjeli doći do nagrade.

Podsjećamo, na jučer održanoj hitnoj konferenciji za medije, a nakon likvidacije Gačića, rečeno je kako je ključnu ulogu u pronalasku Gačića odigrala Obavještajno-sigurnosna agencije Bosne i Hercegovine (OSA).

Brojne reakcije pristigle su i u inbox naše redakcije.

Čitaoci sugeriraju da bi u ovoj situaciji možda najbolje bilo formirati fond za pomoć porodicama ubijenog Sauda Sultanića, 39-godišnjeg oca troje djece i policajca Mahira Begića.

Ovim povodom kontaktirali smo ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admira Katicu, koji je za portal Radiosarajevo.ba kazao da je već jučer na hitnoj sjednici Vlade KS bilo riječi o ovom pitanju.

Jedno je sigurno - sredstva koja smo predvidjeli će biti iskorištena na adekvatan način. Još uvijek ne možemo reći u koji će fond ili kome biti uplaćen novac. Vlada KS-a će razmotriti situaciju, pa kad utvrdimo činjenice, postupit ćemo po tome“, pojasnio je Katica.

Dodao je će se u ovoj situaciji postupiti po zakonu.

Sačekat ćemo policijski izvještaj i na osnovu tog izvještaja i u zavisnosti od onog šta u njemu bude pisalo postupit ćemo“, naglasio je Katica.