Šta govori snimak koji je nastao prije potapanja "Moskve"?

asdf

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja navodno prikazuje ruski brod "Moskvu" prije nego što je potonula na dno mora. Snimka je vjerojatno snimljena sa spasilačkog čamca, a ista prikazuje "Moskvu" kako se nagnula na lijevu stranu. S desne strane je tegljač, a vjerojatno se radi u ruskom Shakteru. 

Rupe su vidljive po cijelom brodu što sugerira da je u brod brzo ušla značajna količina vode. Također, svi čamci za spašavanje su, kako se čini, upotrijebljeni. Ukrajina kaže da je uspješno pogodila "Moskvu" s dvije rakete Neptun, dok "Moskva" tvrdi da je oštećena nakon eksplozije i zatim potonula zbog oluje na moru.

Urednik specijaliziranog pomorskog portala gCaptain, kapetan i analitičar Džon (John) Konrad na Twitteru je objavio analizu na temelju fotografije. Rekao je da je kapetan prerano napustio brod. 

- Konačno, nas kapetane nije briga za opremu, živimo i umiremo po jednom pravilu za vrijeme vanrednih situacija na moru. U eksploziji ovih razmjera, naš posao nije spasiti sve, već spasiti najveći mogući postotak ljudi - napisao je i dodao da se ranim napuštanjem svog broda možete spasiti svoju posadu, ali izgubiti rat.

Foto: Twitter