Šta je obilježilo godinu na TikToku: Plesni trendovi, ljubimci, ali i Fazlijin "Helikopter"

c

TikTok je predstavio listu najgledanijih videa na njihovoj platformi za 2021. godinu, a među najgledanijima bio je pomalo bizaran video plesa uz pjesmu "Stay", vratolomije perzijske mačke i simpatični snimak vjeverice.

Od viralnog plesnog trenda 'Stay' do olimpijskih sportista koji slave svoje teško osvojene zlatne medalje, ovogodišnji TikTok video snimci sumiraju svjetlije dijelove 2021. godine.

Najgledaniji je snimak viralnog plesnog trenda uz pjesmu "Stay", korisnik pod imenom "ToTouchAnEmu" je brzo prihvatio izazov snimivši vlastitu verziju plesa.

Koristeći dron TikToker je snimio koreografiju uz "stay" gdje njiše kukovima, a video je do sada prikupio preko 313 miliona pregleda.

Simpatična vjeverica koja trpa orašaste plodove u svoja usta ukrala je srca korisnika TikToka, te je upravo ovaj video drugi najgledaniji na platformi.

Impresivne vještine vjeverice nazvane Squishy donijele su profilu "chipmunksofTikTok" preko 263 miliona pregleda i preko 11 miliona pratilaca

Na listi se našao i neodoljivi i istovremeno posebno talentovani australski ovčar koji je osvojio platformu umjetničkim vještinama. Simpatični pas iznenadio je korisnike time što je sam uspio naslikati cijeli suncokret.

Prvi cvijet koji je naslikao pas Secret prikupio je preko 183 miliona pregleda

Među najpopularnijim pjesmama na platformi bila je "Adderall (Corvette Corvette)" Popp Hunne, a tu su i "Batman " - LPB Poodyja, "Drivers license" - Olivije Rodrigo, kao i "Up" reperice Cardi B.

Iako nije navedena među najpopularnijim, neočekivani hit na platformi krajem godine postala je i pjesma bh. folkera Fazlije, a "Helikopter" ples isprobale su brojne poznate ličnosti počev od Davida Guette, Britney Spears i Kourtney Kardashian.

"Helikopter" trend se brzo proširio i u sportskim krugovima te su na zvaničnim stranicama poznatih nogometnih klubova koristili Fazlijinu pjesmu kao muzičku pozadinu za objave na društvenim mrežama.

TikTok je također otkrio najpopularnije AR efekte među korisnicima tokom cijele godine, a "Psihodelični klaun" je na vrhu liste.