Šta se to dešavalo u prostorijama JU "Gimnazije" Cazin?

.

Jučer je na prigodan način obilježen najvažniji dan za svakog profesora, uposlenika i učenika Gimnazije, obilježen je Dan škole.

„ Naš taj v'jek je kratak baš,

vrlo brzo svrši,

uz to pun je tuge, muke;

smrt svud pruža gadne ruke,

da nam život skrši.

Stog' nek žive škole sve,

profesori s njima ...

Bog poživi i nas đake,

prisutne sve veseljake,

koliko nas ima!“ - Tako je počela naša manifestacija u prostorijama škole koju je organizirala učenica Felić Meliha zajedno sa profesoricom Topić Almirom.

Na specifičan način hronološki je predstavljena godina dana u našoj Gimnaziji.

Na samom početku manifestacije, pomenuli smo sve maštovite ukrase hola, koje su izradili gimnazijalci u sklopu programa "Heart" kojeg je vodila Begić Almira, pedagogica naše škole uz saradnju prof. Alme Tatarević i prof. Fahrete Hamidović.

Potom je govor održao direktor, Škrgić Enes, koji je na poseban način kao i uvijek, govorio o Gimnaziji.

Program je dalje nastavljen sa Ivanom Gagro i Melihom Felić, koje su sve prisutne provele kroz godinu dana u Gimnaziji, spominjući sve uspjehe i aktivnosti koje su sprovedene školske 2021/2022. godine, a koje su edukativnog, volonterskog i umjetničko- kulturnog karaktera, te smo spominjali one aktivnosti koje promoviraju interese škole.

Slušali smo i muzički talentirane gimnazijalke: Đuzelić Enu, Toromanović Minelu, Husičić Kanitu, te smo uživali slušajući Mahmutagić Šejlu.

Svakako trebamo pomenuti i sjajnu muzičku izvedbu Ćoralić Omera i Mulalić Afana.

Također je i poezija zaživjela zahvaljujući Alićajić Dini, Beganović Lani, Salkić Lamiji i Zenković Denisu.

Poseban naglas na učenike koji su izborili plasman na federalna takmičenja, te smo im ovom prilikom uručili male poklone kao znak pažnje.

I tako smo slušajući poznate pjesme i poeziju, te prisjećajući se proteklih mjeseci, na zaista poseban način obilježili Dan škole.

Svim profesorima, uposlenicima i učenicima želimo sretan Dan škole!

/Meliha Felić/