Šta se krije iza potresnog snimka djevojčice iz Novog Pazara

pazar
Procijenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bolnicu da bi se smanjio rizik da se zarazi, rekao je Lončar

 

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da su u cijeloj Srbiji, pa i u Novom Pazaru, mnogo bolje brojke kada je riječ o smanjenju broja zaraženih koronavirusom, ali da i dalje nema opuštanja.

Lončar je rekao da je u Novom Pazaru situacija mnogo bolja, da je pod kontrolom, kao i da se drže svi parametri u vezi sa funkcionisanjem sistema, prenosi Srna.

O objavljenoj fotografiji dejvojčice koja u Novom Pazaru prima infuziju ispred bolnice, Lončar je rekao da se radi o manipulaciji činjenicama, da devojčica nema veze sa koronom, već boluje od astme, te je primila terapiju dok ne dođe do Kraljeva.

- Procijenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bolnicu da bi se smanjio rizik da se zarazi. Apelujem da se ne zloupotrebljavaju ovakve informacije - rekao je Lončar za Televiziju Pink.

Prema njegovim riječima, stručna pomoć je upućena tamo gdje je najpotrebnija, u Sjenici su ekipe vojnih ljekara, kao i civilni ljekari. 

-Imamo program rada i urađeno je sve što je neophodno. Predsjednik Vučić na sat vremena provjerava stanje u Novom Pazaru, Sijenici i Tutinu. Molim sve na odgovornost i da se koriste činjenicama - dodao je Lončar.