Stanivuković kratkim filmom obilježava 100 dana rada: Borba protiv korupcije, humanost i nada

Draško
Povodom 100 dana rada gradonačelnika Banje Luke, Draško Stanivuković je organizovao konferenciju za medije na kojoj je govorio o "obračunavanju s kriminalom" u vrijeme njegovog mandata, a objavio je i videosnimak na Facebooku kao kratki sažetak protekla tri mjeseca.

 

Na konferenciji je rekao da su u Banjoj Luci pokrenuti važni procesi i da je grad krenuo "putem promjena koje su nezaustavljive".

Istaknuo je da je u prethodnom periodu formiran tim za reviziju koji je otkrio dešavanja u gradskoj upravi Banje Luke, odnosno da se taj tim "obračunao sa kriminalom i korupcijom". Pomenuo je da je počela gradnja najvećeg gradskog parka, da su javno objavljena imena svih zaposlenih u Gradskoj upravi te podaci o njihovim diplomama, kao i to da je nastavljena izrada prvog urganističkog plana.

Stanivuković je najavio i subvencije javnog prijevoza od 20 posto za penzionere od juna, kao i da će Banja Luka u ovoj godini dobiti dva nova vrtića.

Kazao je kako je iza njega 100 dana promjena, ali da je ispred njega decenija uspjeha te istaknuo da je ponosan jer se Banja Luka probudila.

Videosnimak koji je objavio na društvenim mrežama predstavlja neki vrstu trailera za film koji će danas objaviti, a koji se odnosni na sve ono što je uradio u proteklih 100 dana. Snimak počinje danom izbora, a posljednje scene su sa rasprave o budžetu Banje Luke koje su se odvijale prethodnih dana.

Navodi se da je odmah po preuzimanju mandata oduzeo ključeve automobila od uposlenika gradske uprave te objavio imena onih koji imaju lažne diplome.

Objavljene su scene dok unosi badnjak u zgradu u kojoj sjedi gradonačelnik Banje Luke; kako ženama u administraciji poklanja ruže za 8. mart te vijesti o tome da obilazi porodice kojima je potrebna pomoć. Momenti sa nedavnih protesta u Banjoj Luci i iz skupštine Grada su također neizostavan dio kratkog filma o radu Draška Stanivukovića.