Stanivuković poslao dopis Dodiku: Hrane u vrtićima ima samo do utorka, vatrogasci ostaju bez zaliha goriva, nemamo novca...

Draško i Dodik
Aleksandar Bajić, direktor banjalučkog preduzeća "Čistoća", kazao je da su radnici poslani na godišnji odmor

 

- Uputio sam danas zvaničan dopis Miloradu Dodiku za sastanak oko budžeta grada, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke nakon sastanka sa direktorima javnih ustanova povodom novonastale situacije oko neusvajanja budžeta grada.

Stanivuković kaže da je situacija veoma ozbiljna.

- Volio bih da na tom sastanku bude i komitet SNSD-a jer je ovo njihovo djelo, kazao je Stanivuković.

- U vrtićima ima hrane najkasnije do utorka, a mi bez budžeta nemamo pravo na nikakvu transakciju, pa makar ona bila jednu marku. 'Čistoća' je spremna da izađe u susret i čisti pa da im poslije platimo, ali mi ne smijemo to jer sa tim kršimo zakon. Zalihe goriva za vatrogasce su do 20. aprila, do 24. aprila imamo sve za vakcinaciju. Takođe, grad ne može da izdaje ni rješenja o izolaciji naveo je Stanivuković.

Vesna Banjac, v.d.direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, navela je da su radnici ove ustanove veoma zabrinuti.

- Imamo novca da kupimo namirnice za mališane još za ponedjeljak i utorak. Radnici su zabrinuti jer neće dobiti plate te se nadamo da će se ova situacija brzo riješiti, kazala je ona.

Aleksandar Bajić, direktor banjalučkog preduzeća "Čistoća", kazao je da su radnici poslani na godišnji odmor.

- Ovo bi moglo da utiče na još jednu pandemiju u gradu. Mi smo naše radnike poslali na godišnji odmor. Nadamo se da će grad naći rješenje kako bi mi vratili radnike na posao i očistili grada, kazao je Bajić.