Stanivuković: Radujem se susretu s gradonačelnicom Sarajeva, mladi otvaraju nove perspektive

.
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković smatra da je poziv gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić da posjeti taj grad sasvim prirodan i da mladi trebaju otvarati nove perspektive.

"Prirodno je da dva najveća grada u BiH sarađuju, a sada su dobili nove mlade ljude koji treba da otvore novu perspektivu. Stvari koje su iza nas, neka ostanu iza nas", kazao je za Klix.ba.

Stanivuković je dodao da se raduje susretu sa novom gradonačelnicom Sarajeva i njihovoj budućoj saradnji. Ovo će ujedno biti i sastanak najmlađih gradonačelnika Banje Luke i Sarajeva u historiji tih gradova.

 

"Banja Luka će biti grad koji će okupljati i u koji će dolaziti mnogi gradonačelnici i načelnici, ne samo iz zemlje, nego iz regiona i šire", istakao je.

Podsjetimo, Benjamina Karić je već po samom izboru za gradonačelnicu Sarajeva najavila da će biti posvećena jačanju veza glavnog i ostalih gradova u BiH i očekuje se da već prvog radnog dana naredne sedmice odgovori na Stanivukovićev poziv.

 

Treba istaći da prethodni gradonačelnici Sarajeva i Banje Luke, Abdulah Skaka i Igor Radojičić, nisu imali zvaničnih sastanaka.